Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saga Furs vaihtaa toimitusjohtajaa

Turkisyhtiö Saga Furs vaihtaa toimitusjohtajaa. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Markus Gotthardt. Hän aloittaa tehtävässä viimeistään toukokuun puolivälissä.

Yhtiötä vuodesta 2020 johtanut Magnus Ljung jää saman tien pois yhtiön operatiivisesta johdosta. Gotthardtin aloitukseen asti toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa varatoimitusjohtaja Juha Huttunen.

Markus Gotthardt on toiminut HKScanin Suomen kaupallisena johtajana.

Hallituksen puheenjohtaja Jari Isosaari totesi, että yhtiössä on nyt aika miettiä pandemian jälkeistä strategiaa.

– Tämän vuoksi nyt oli hyvä ajankohta vaihtaa vetovastuuta. Haluan kiittää Magnus Ljungia hänen työstään Saga Fursin johdossa. Hänen johdollaan yhtiön toimintaa on päämäärätietoisesti tehostettu, ja yhtiö tekikin päättyneellä tilikaudella jo erinomaisen tuloksen. Uuden toimitusjohtajan on hyvä jatkaa tästä, Isosaari sanoi tiedotteessa.

Kaksi miljoonaa minkinnahkaa jäi myymättä

Saga Furs kertoi aiemmin tällä viikolla, että verkossa järjestettävässä minkinnahkojen huutokaupassa näkyi selvästi Ukrainan sodan ja koronan vaikutus. Tarjotuista 2,5 miljoonasta minkinnahasta myytiin viidennes. Ljung totesi tuolloin, että etukäteen huutokauppa oli näyttänyt lupaavalta.

– Ukrainassa syttynyt sota muutti tilanteen nopeasti. Kiinassa koronaan liittyvät rajoitukset ovat yhä voimassa, joten odotukset alkukauden ostojen suhteen olivat jo lähtökohtaisesti varovaisia. Maaliskuun minkkihuutokaupan tulos oli pettymys, sillä ostoja tehtiin vain välittömään tarpeeseen, Ljung sanoi keskiviikon tiedotteessa.

Sama suuntaus jatkui perjantaina, joka oli koko verkkohuutokaupan viimeinen päivä. Tarjotuista 490 000 ketun- ja suomensupinnahasta myytiin vajaa 40 prosenttia. Ostot menivät pääosin Etelä-Koreaan sekä Kiinaan, ja niitä tehtiin myös eurooppalaiselle muotiteollisuudelle.

Seuraava Saga Fursin verkkohuutokauppa on huhtikuussa.