Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä toisti taas Suomelle ja Ruotsille varoituksensa Natoon liittymisestä

Venäjä on jälleen varoittanut Suomea ja Ruotsia, ettei niiden pidä liittyä sotilasliitto Natoon, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax .

Venäjän ulkoministeriön mukaan liittyminen johtaisi "vakaviin sotilaallisiin ja poliittisiin seurauksiin".

– On selvää, että Suomen ja Ruotsin liittymisellä Natoon, joka on ensi sijassa sotilasorganisaatio, olisi vakavia sotilaallisia ja poliittisia seurauksia, minkä seurauksena koko joukkoa näitä maita koskevia suhteita pitäisi tarkistaa ja ryhtyä vastatoimiin, sanoi Venäjän ulkoministeriön Euroopan-jaoksen johtoon kuuluva Sergei Beljajev.

Beljajevin mukaan media Ruotsissa ja Suomessa on "hysteeristä" Nato-kysymyksessä.

– Kun arvioidaan käynnissä olevaa Nato-keskustelua Suomessa ja Ruotsissa, on syytä kiinnittää huomiota viranomaisten ja sotilasasiantuntijoiden mielipiteisiin eikä hysteeriseen mediaan. Asiantuntijoiden mielipide on sama: Suomeen tai Ruotsiin ei kohdistu minkäänlaista suoraa sotilaallista uhkaa, Beljajev jatkoi.

Hänen mukaansa Suomen ja Ruotsin puolueettomuus on tärkeää koko Euroopan vakauden takaamisessa.

Suomessa ja Ruotsissa on alettu käydä laajaa keskustelua Natosta sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan runsaat kaksi viikkoa sitten. Esimerkiksi pääministeri Sanna Marin (sd.) on sanonut, että keskustelu Suomen turvallisuusympäristön muutoksen vaikutuksista, myös Nato-kysymyksestä, käydään kevään aikana.

Mielipidemittauksissa Nato-jäsenyyden kannatus on selvästi ja nopeasti noussut sekä Ruotsissa että Suomessa.