Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koillis-Syyriasta karkotettiin kaksi naista Ruotsiin – "Vapaaehtoisesti terroristijärjestöihin liittyneiden otettava vastuu"

Koillis-Syyriasta on karkotettu Ruotsiin kaksi naista kahden lapsen kanssa, kertoo Ruotsin hallituksen kanslia. Poliisi vastaanotti naiset Arlandan lentokentällä Tukholmassa, ja lapsista huolehtivat sosiaalityöntekijät.

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde sanoi, että vapaaehtoisesti terroristijärjestöihin liittyneiden naisten tulee ottaa vastuu teoistaan.

– On helpotus, että lapset ovat saaneet tulla turvaan ja pois julmista olosuhteista, Linde sanoi.

Hallituksesta ei otettu kantaa siihen, keitä naiset ovat. Aftonbladet-lehti on aiemmin kertonut, että kurdihallinto oli päättänyt lähettää 28- ja 29-vuotiaat naiset alaikäisten kanssa Ruotsiin.

Kanslian mukaan ulkoministeriön henkilökunta ja turvallisuushenkilöstö varmistivat, että karkotus tapahtui mahdollisimman hallitusti.

Vuodesta 2012 noin sadan naisen on arvioitu matkustaneen Ruotsista Syyriaan liittyäkseen väkivaltaisiin islamistiryhmiin ja osallistuakseen sotaan.