Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sotaa arvostellut Venäjän ex-varapääministeri erosi Maailman shakkiliiton johdosta

Venäjän harvoihin hallinnon lähipiiriin lukeutuviin sodan arvostelijoihin kuuluva Arkadi Dvorkovitsh ilmoitti perjantaina eroavansa Skolkovo-säätiön johtajan tehtävistä. Hän ei itse kertonut syytä erolleen, mutta kehui Skolkovo-säätiön avustaneen perustamaan valtavan määrän menestyksekkäitä startup-yrityksiä Venäjälle.

Vuodesta 2018 säätiötä johtanut Dvorkovitsh on toiminut aiemmin myös Venäjän presidentin avustajana ja varapääministerinä. Dvorkovitsh toimii myös Maailman shakkiliiton (FIDE) presidenttinä. Skolkovo-säätiön tavoitteena on ollut monipuolistaa Venäjän taloutta.

Dvorkovitsh sanoi tällä viikolla yhdysvaltalaisen Mother Jones -lehden haastattelussa sotien olevan pahinta, mitä elämässä voi tulla vastaan, mukaan lukien sota Ukrainassa.

– Ajatukseni ovat ukrainalaisten siviileiden luona, hän lisäsi.

Venäjällä Ukrainan sodasta ei saa puhua sotana. Presidentti Vladimir Putin on haukkunut "kotimaiset petturit" ja sanonut yhteiskunnan kaipaavan "itsepuhdistusta".

Dvorkovitsh kuuluu yhä venäläispankki Rosselhozbankin hallintoneuvostoon. Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan on pankin ja Dvorkovitshin asia päättää tehtävän jatkosta.

- - - - -

Uutista korjattu klo 17.36. Dvorkovitsh erosi ainoastaan Skolkovo-säätiön johtajan tehtävistä, ei shakkiliiton kuten uutisessa aiemmin kerrottiin. Hän toimii yhä Maailman shakkiliiton (FIDE) presidenttinä.