Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinassa raportoitu ensimmäiset koronakuolemat yli vuoteen

Kiinassa on raportoitu ensimmäiset koronaan liittyvät kuolemat sitten viime vuoden tammikuun. Kiinassa on nyt laajimmalle levinnyt koronaepidemia pandemian alun jälkeen.

Kaksi koronakuolemaa todettiin Jilinin maakunnassa Kiinan koillisosassa. Sekä lauantaina että perjantaina Kiinassa rekisteröitiin runsaat 4 000 koronatartuntaa.

Maailman ensimmäiset koronatartunnat havaittiin Kiinassa loppuvuodesta 2019. Maa on pandemian alun jälkeen pitänyt taudin leviämisen suurelta osin hallinnassa tiukan rajavalvonnan, pitkien karanteenijaksojen ja sulkutoimien avulla.

Koronan herkästi tarttuvasta omikronvariantista on tullut Kiinassa huolenaihe. Vielä kolme viikkoa sitten maassa raportoitiin vain noin sadasta uudesta vahvistetusta tapauksesta päivittäin.

Kiinan presidentti Xi Jinping sanoi torstaina Kiinan valtiontelevision mukaan, että maan strategia koronatartunnoissa on edelleen nollatoleranssi. Tämän seurauksena esimerkiksi Shenzhenin 17,5 miljoonan asukkaan kaupunki on suljettu.