Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lintilä patistaa kuljetusyrityksiä ottamaan indeksiehdon käyttöön sopimuksissaan

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) patistaa kuljetusyrityksiä ottamaan indeksiehdon käyttöön vaikean taloudellisen tilanteensa helpottamiseksi.

Asia nousi esille eduskunnan kyselytunnilla, missä hallitusta hiillostettiin toistuvasti kuljetusalan vaikeasta tilanteesta polttoaineiden korkeiden hintojen vuoksi.

Lintilän mukaan ei ole mitään yhtä helppoa keinoa kuljetusalan tilanteen parantamiseksi. Esimerkiksi paljon julkisuudessa esillä ollut uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoitteen lieventäminen ei Lintilän mukaan riittäisi kompensoimaan hintojen nousun aiheuttamaa tilannetta.

– Ainut tilanteeseen nopeasti vaikuttava tekijä olisi se, että ne yhtiöt, joilla ei ole kuljetussopimuksessa indeksitarkastusta hintojen osalta, ottaisivat sopimukseen tämän mukaan, Lintilä sanoi.

Lintilän mukaan noin 60 prosentilla alan yrityksistä on indeksiehto sopimuksissaan.

– Liian moni on ilman sitä. Hyvin vakavasti vetoan näihin yhtiöihin: ottakaa indeksiehto sopimukseen, Lintilä sanoi.

Lintilä vakuutti kyselytunnilla, että hallituksessa tiedostetaan hyvin kuljetusalan vaikea tilanne ja päätöksiä sen helpottamiseksi on tulossa.