Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaisen poliisipäällikön sankarillinen tarjous Venäjälle: "Tarjoan elämäni vastineeksi, jos Mariupolin lapset päästetään pois"

Ukrainalaisen poliisikenraalin Vyacheslav Abroskinin kerrotaan tehneen sankarillisen tarjouksen.

Itsenäinen ukrainalaisjournalisti Olga Tokariuk kertoo Twitterissä, että Abroskin on tarjoutunut antautumaan itse venäläisjoukoille, jos venäläiset vastineeksi evakuoivat Mariupolissa jumissa olevat lapset.

– Minä antaudun vankeuteen kaupungin uloskäynnin viimeisellä tarkastuspisteellä, jos lasten annetaan mennä, Tokariuk kertoo Abroskinin sanoneen.

Tokariuk kertoo LinkedInissä olevansa itsenäinen journalisti, joka työskentelee Kiovasta käsin muun muassa espanjalaiselle EFE-uutistoimistolle. Lisäksi hän työskentelee disinformaation tutkijana.

Tapauksesta kertoo sosiaalisessa mediassa toinenkin ukrainalaistoimittaja Alexander Khrebet.

Tarjousta kommentoi Twitterissä myös Puolustusvoimien Pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö Pekka Toveri, kenraalimajuri evp.

Hänen mielestään Abroskinin kaltaisten ihmisten vuoksi "Venäjä ei voi valloittaa Ukrainaa".

Abroskin itse kirjoittaa omalla Facebook-sivullaan luvanneensa puolustaa Mariupolia jo ennen sodan alkua.

– Täysin tuhoutuneessa kaupungissa on monta lasta, jotka kuolevat tulevina päivinä, ellei heitä pelasteta. Elämäni kuuluu yksin minulle ja tarjoan sitä vastineeksi Mariupolissa olevien lasten hengestä, Abroskin kirjoittaa.