Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottorikelkkakisan kilpailija kuoli Kemijärvellä – suistui mutkassa ja törmäsi puuhun

Mies kuoli moottorikelkan ulosajossa kesken moottorikelkkakilpailun Kemijärvellä perjantaina aamupäivällä. Hän oli Giant Snowmobile Enduro -moottorikelkkakilpailun osallistuja.

Lapin poliisilaitoksen mukaan kilpailu järjestettiin tapahtumaa varten suljetulla reitillä. Onnettomuudessa mies suistui mutkassa reitiltä ja törmäsi ulosajon seurauksena puuhun.

Nopeasti aloitetusta maallikkoelvytyksestä huolimatta kilpailija kuoli tapahtumapaikalla, kertoi poliisi.

Kemijärven Moottorikerhon puheenjohtaja Juha Peltoniemi kertoi, että mies kilpaili legendaluokassa, johon saavat osallistua vain yli 50-vuotiaat.

Suomen Moottoriliiton mukaan moottorikelkkaenduro on kilpailu, jossa on tarkoitus kokeilla moottorikelkkojen luotettavuutta sekä ajajien taitoa heidän ajaessaan reitin määrätyissä olosuhteissa.

Turmapaikalla oli huomiomerkki

Peltoniemen mukaan onnettomuus tapahtui kilparadalla huomiomerkillä merkatussa paikassa. Huomiomerkin tarkoitus on ilmoittaa kuljettajalle vaaranpaikasta, jossa täytyy olla varuillaan.

– Kuljettajat ne merkit tietävät, Peltoniemi kertoi STT:lle.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut vaaranmerkki, joka ilmoittaa vielä hankalammasta paikasta.

Peltoniemen mukaan turman uhri oli erittäin kokenut kuljettaja, joka oli osallistunut kilpailuun myös aiemmin.

Kemijärven moottorikelkkakisa keskeytettiin onnettomuuden vuoksi. Giant-kisa oli määrä järjestää perjantaina ja lauantaina. Molempien päivien kilpailut peruutettiin turman jälkeen.

Tiedotteessaan järjestäjäorganisaatio esitti syvimmän osanottonsa ulosajossa kuolleen omaisille.

Poliisi ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) jatkavat onnettomuuden selvittämistä kuolemansyyntutkintana sekä onnettomuustutkintana.

Giant-kilpailu on Suomen pisin moottorikelkkojen luotettavuusajo. Vuosittain kahtena päivänä ajetaan Kemijärven maastoissa yhteensä yli 500 kilometriä.

Mittelö järjestettiin ensi kerran vuonna 1991.