Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Hoitajien lakon rinnalle uusia kunta-alan lakkoja, EU-maat keskustelevat tänään uusista pakotteista Venäjää vastaan

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Hoitajien lakon rinnalle uusia kunta-alan lakkoja

Kunta-alan lakkoilu on alkanut laajentua.

Uudet kaksipäiväiset työtaistelut koskevat Jyväskylää, Oulua, Rovaniemeä ja Turkua. Uusien lakkojen piirissä on esimerkiksi opettajia.

Uudet lakot alkoivat, kun vuorokausi vaihtui keskiviikoksi ja päättyvät torstai-iltana puoliltaöin.

Huhtikuun alusta on ollut lakossa noin 25 000 Tehyn ja Superin hoitajaa kuudessa sairaanhoitopiirissä.

Lakkoja porrastetaan ja lisätään eri paikkakunnille jatkossakin, mikäli kunta-alalla ei päästä sopimukseen.

Kunta-alan palkansaajajärjestöt hylkäsivät valtakunnansovittelijan sovintoesityksen maaliskuun lopulla, sillä työntekijäpuoli piti esitystä täysin riittämättömänä.

EU-maat keskustelevat tänään uusista pakotteista Venäjää vastaan

Brysselissä EU-maiden suurlähettiläät keskustelevat tänään uusista pakotteista Venäjää vastaan. EU-komissio esitteli eilen ehdotuksensa uudeksi pakotepaketiksi, johon sisältyisi muun muassa kivihiilen tuontikielto.

Kyseessä on EU:n viides pakotepaketti. Aiempien pakotteiden kohteina ovat olleet muun muassa venäläiset oligarkit, venäläispankit sekä erilaiset vientituotteet.

Paineet pakotteiden laajentamiselle ovat viime päivinä kasvaneet muun muassa Ukrainassa Butshan kaupungissa paljastuneiden hirmutekojen vuoksi.

Zelenskyi kyseenalaistaa YK:n turvallisuusneuvoston kyvyn tarjota turvaa maailmalle

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kyseenalaistaa tuoreessa puheessaan YK:n turvallisuusneuvoston kyvyn tarjota turvaa maailmalle.

Presidentin mukaan YK ei kykene toteuttamaan tehtävää, jota varten se on luotu. Syypää tähän on hänen mielestään Venäjä, jonka hän sanoo horjuttavan uskoa YK:hon ja kaikkiin muihin kansainvälisiin instituutioihin, joiden jäsenenä maa on.

Zelenskyi kertoo Venäjän yrittävän estää näissä elimissä kaiken rakentavan ja käyttää kansainvälistä yhteisöä "valheidensa levittämiseen ja pahuutensa oikeuttamiseen".

Navalnyi: Vihaa kylväneellä venäläismedialla vastuu venäläisjoukkojen kauheuksista - tulisi käsitellä sotarikollisina

Vihaa kylvänyt Venäjän valtionmedia on yhtä lailla vastuussa niistä kauheuksista, joihin venäläisjoukkojen syytetään Ukrainassa syyllistyneen, kirjoittaa vangittu venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi Twitterissä.

Navalnyin mukaan venäläismediasta on muotoutunut sodanlietsoja ja sodanlietsojia pitäisi hänen mukaansa käsitellä sotarikollisina. Propagandistit luovat hänen mukaansa yleistä mielipidettä, joka paitsi mahdollistaa sotarikokset myös vaatii niitä.

Navalnyi valittelee myös sitä, kuinka vakuuttavia valtion kanavilla levitettävät valheet ovat niille, joilla ei ole pääsyä vaihtoehtoisten lähteiden pariin.

Patrik Laineen maaliton putki jatkui, kun Columbus otti 4-2-vierasvoiton Philadelphiassa

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin maalitykin Patrik Laineen maalittomalle putkelle ei saatu edelleenkään loppua, kun ohiolaisseura vieraili Pennsylvaniassa. Maalintekijäksi NHL-uransa aikana profiloitunut suomalainen on pelannut nyt jo kahdeksan maalitonta ottelua peräkkäin.

Vieraat onnistuivat kuitenkin kaatamaan isäntäjoukkue Philadelphia Flyersin maalein 4–2.

Yrityksestä Philadelphian tappio ei silti ollut kiinni, sillä isännät räimivät kiekkoa Columbuksen maalia kohti hurjat 49 kertaa. Latvialaisveskari Elvis Merzlikins onnistui kuitenkin torjumaan kunnioitettavat 47 laukausta.

Columbus lähetti Philadelphian maalia kohti maltillisemmat 30 laukausta.

Mestarien liigan puolivälierät alkoivat englantilaisjoukkueiden voitoilla

Kotijoukkue Manchester City jauhoi ja jauhoi, mutta maalia se ei saanut helpolla aikaan jalkapallon Mestarien liigan puolivälieräavauksessaan Atletico Madridia vastaan.

Yksittäisiä vastaiskupaikkoja etsinyt Atletico puolusti etenkin avauspuoliajalla syvällä omalla kenttäpuoliskollaan ja pelasi paikoin käytännössä kahdella viiden miehen linjalla. Toisella puoliajalla peli oli hieman avoimempaa, ja ottelu päättyi Cityn 1–0-kotivoittoon.

Liverpool löi kotijoukkue Benfican köysiin omassa puolivälieräpelissään hakemalla 3–1-vierasvoiton.

Mestarien liigan puolivälierissä pelataan tänään ottelut Chelsea–Real Madrid ja Villarreal–Bayern München.