Presidentti Niinistö turvallisuussatsauksista Puolustusvoimille: "Jos joskus, niin nyt ne ovat paikallaan"

Presidentti Sauli Niinistön mukaan on hyvä, että turvallisuuden rakentamiseen nyt satsataan.

Hallitus linjasi eilen miljardiluokan satsauksista Puolustusvoimille. Niinistö vastasi toimittajan kysymykseen asiasta Kemin ja Tornion vierailunsa yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Jos joskus, niin kyllä ne nyt ovat paikallaan. Ihan hyvä, että nimenomaan turvallisuuden rakentamiseen nyt satsataan, Niinistö sanoi.

Niinistö kommentoi myös presidentin ja eduskuntapuolueiden maanantaista lausuntoa , jossa nämä kutsuivat kaikki Suomessa asuvat mukaan maan turvallisuuden eteen tehtävään työhön.

– Se lause tarkoitti juuri sitä, mitä siinä sanottiin. Yksi suomalainen vahvuus on se, että kaikki ovat maanpuolustajia – jos ei muuta, niin korviensa välissä, Niinistö kommentoi toimittajan kysymystä siitä, mitä lause käytännössä tarkoitti.

Keskusteli kiusaamisen ehkäisystä

Vierailunsa aikana Niinistö vieraili Kemin Syväkankaan koululla, jossa hän keskusteli oppilaiden ja opettajien kanssa kiusaamisen ehkäisystä.

Niinistö on kertonut täyttäneensä vierailulla lupauksensa edesmenneelle suomalaiselle viihdetaiteilija Jope Ruonansuulle. Ruonansuu oli koulun entinen opiskelija ja on kertonut joutuneensa koulukiusatuksi.

– Hieno vierailu Kemin Syväkankaan koululla Jope Ruonansuun jalanjäljissä. Jälleen kerran näemme, että yhdessä olemme paljon vahvempia kuin yksinään. Emme kiusaa ja korota itseämme muita painamalla, vaan tuemme toinen toisiamme, Niinistö kommentoi Twitterissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut