Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zelenskyi: Rohkeus on meidän brändimme

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ylistänyt ukrainalaisten rohkeutta, jonka hän toivoo leviävän ympäri maailmaa.

– Jos kaikilla olisi edes kymmenen prosenttia siitä rohkeudesta mitä meillä ukrainalaisilla on, kansainvälinen oikeus tai kansojen vapaus ei olisi vaarassa. Mutta me tulemme levittämään rohkeuttamme, Zelenskyi sanoi päivittäisessä puheessaan yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

– Rohkeus on meidän brändimme, presidentti jatkoi.

Zelenskyin mukaan paras tapa toimia Venäjää vastaan on lähettää Ukrainalle lisää aseita.

Zelenskyi kommentoi myös Venäjän erottamista YK:n ihmisoikeusneuvostosta.

– Venäjällä ei ole enää pitkään aikaan ollut mitään tekemistä koko ihmisoikeuksien käsitteen kanssa. Ehkäpä tämä muuttuu jonain päivänä. Tällä hetkellä Venäjän valtio ja Venäjän armeija ovat tämän planeetan suurin uhka vapaudelle, ihmisten turvallisuudelle ja ihmisoikeuksien käsitteelle. Tämä on ilmiselvää, Zelenskyi sanoi.

Von der Leyen tapaa tänään Zelenskyin Kiovassa

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailee tänään Kiovassa ja tapaa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin. Von der Leyenin mukaan vierailun tarkoituksena on osoittaa, että Ukrainalla on Euroopan horjumaton tuki.

EU-komissio kertoi aiemmin, että von der Leyen matkustaa Kiovaan tällä viikolla yhdessä EU:n ulkosuhdejohtajan Josep Borrellin kanssa.

Von der Leyen tviittasi perjantaiaamuna kuvan itsestään ja Borrellista juna-asemalla, vahvistaen että matka Kiovaan oli alkanut.

Aiemmin Kiovassa on käynyt EU-parlamentin puhemies Roberta Metsola.