Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläislehti uutisoi tuoreeltaan Suomen taulupalautukset: sen mukaan kyseessä on maalauksia, jotka ovat palaamassa näyttelyistä Italiasta ja Japanista

Venäläislehti RBC uutisoi tuoreeltaan, että Suomi palauttaa tullissa takavarikoidut, kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman arvokkaat venäläistaulut ja muut taide-esineet.

RBC kertoo, että EU:ssa tulee 9. huhtikuuta muutoksia pakotteisiin ja tämä mahdollistaa taiteen palautukset.

– On odotettavissa, että taulut palautuvat Venäjän federaatioon ensi viikonloppuna, Venäjän kulttuuriministeriön päällikkö Olga Ljubimova toteaa.

RBC:n mukaan kyseessä on maalauksia, jotka ovat palaamassa näyttelyistä Italiasta ja Japanista.

Tauluja on ollut lainassa useista maailmanlaajuisesti tunnetuista venäläismuseoista, kuten Pietarin Eremitaasista, sekä moskovalaisista Tretjakovin galleriasta ja Pushkinin taidemuseosta.

– Euroopan komission päätös mahdollistaa aiemmin Suomen tullissa säilöön otettujen teosten jatkokuljetukset, Venäjän kulttuuriministeriön päällikkö Ljubimova toteaa.

Suomen tulli ilmoitti alkuviikosta pysäyttäneensä kolme EU:n pakotteiden piiriin kuuluvaa tavaralähetystä Suomen ja Venäjän rajalla.