Svenska Dagbladet: Ruotsidemokraattien Åkesson haluaa puolueen muuttavan Nato-kantaansa, jos Suomi hakee liittoutumista – merkitsisi parlamentaarisen enemmistön haluavan Natoon

Jos Suomi hakee Natoon liittymistä, aikoo Ruotsin toiseksi suurimman oppositiopuolueen ruotsidemokraattien johtaja Jimmie Åkesson ehdottaa, että hänen puolueensa muuttaisi kantaansa Ruotsin jäsenyyden suosimiseen.

Åkessonin haastattelusta Svenska Dagbladetissa uutisoi muun muassa uutistoimisto Reuters.

Ruotsidemokraattien kannanmuutos merkitsisi heilahdusta parlamentaariseen enemmistöön Ruotsin Natoon liittymisen puolesta.

– Sitten (jos Suomi hakee) päämääräni on mennä puoluevaltuustoon pyytäen, että muuttaisimme mieltämme, lehti lainasi lauantaina Åkessonia.

– Nyt on muuttunut se, että Suomi on erittäin selkeästi siirtymässä kohti Nato-jäsenyyttä ja monet merkit viittaavat siihen, että näin voi tapahtua lähitulevaisuudessa. Se ja se tosiasia, että Ukraina, joka ei ole Naton jäsen, on täysin yksin, on saanut minut kääntymään.

Ruotsidemokraatit sanoivat viime kuussa sen jälkeen, kun kysely osoitti, että ruotsalaisten enemmistö kannattaa ensimmäistä kertaa Natoon liittymistä, että se on käymässä läpi kantaansa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut