Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Putin sai rajua pilkkaa raitiovaunussa Helsingissä – "Tämä on yksittäisen kuljettajan ratkaisu"

Helsingissä on bongattu raitiovaunun näyttötaulussa Ukrainaa tukevia iskulauseita sekä suorasukaista piikittelyä Venäjän presidentille Vladimir Putinille.

Iltalehti kertoo, että se sai viime perjantaina lukijalta kuvia, joissa raitiovaunun ulos näkyvään tauluun oli määränpään sijaan kirjoitettu muun muassa ”Slava Ukraini” ja "Syka Putin!!!" -tekstit. Jälkimmäisen voisi vapaasti suomentaa esimerkiksi niin, että Putinia pilkataan ämmäksi.

Iltalehden haastattelema Helsingin seudun liikenteen (HSL) tiedottaja Sari Kotikangas oli järkyttynyt kuullessaan asiasta.

– Tämä on yksittäisen kuljettajan ratkaisu, ei missään tapauksessa HSL:n toimintaa. Tämäntyyppisiin tapauksiin on puututtu aiemminkin, Kotikangas kommentoi lehdelle.

Hänen mukaansa HSL:llä on selkeät ohjeet siitä, että näyttötauluihin ei saa laittaa muuta kuin matkustajainformaatiota.

Helsingin joukkoliikenneinfraa hallinnoivan ja raitiovaunukaluston omistavan Kaupunkiliikenne Oy:n liikennetuotantopäällikkö Tero Hagberg kertoi Iltalehdessä, että yrityksestä on oltu yhteydessä muutamaan kuljettajaan.

– Jos näin on tosiaan tapahtunut, se on ollut yksittäisen kuljettajan tempaus ja tulemme keskustelemaan kuljettajan kanssa tapahtuneesta, Hagberg kommentoi tekstejä IL:ssä.