Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Greenpeacen ja Elokapinan aktivistit katkaisivat venäläisen hiilijunan matkan Koverharin satamaan Hangossa

Ympäristöjärjestö Greenpeacen ja ilmastoliike Elokapinan aktivistit ovat pysäyttäneet venäläisen hiilijunan, joka oli matkalla Koverharin satamaan Hangossa.

Länsi-Uudenmaan poliisi vahvisti STT:lle, että juna seisoi yhä paikoillaan puoli kymmenen aikaan illalla.

Tapahtumista on kirjattu rikosilmoitus liikenteen häirinnästä, mutta rikosnimikkeet voivat vielä täsmentyä, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä.

Poliisin mukaan mielenosoitus on sujunut rauhallisesti.

– Paikalla on hieman alle 40 mielenosoittajaa. Osa heistä on kahlinnut itsensä kiinni junakiskoihin. Keskustelu poliisin ja mielenosoittajien välillä jatkuu, poliisi tviittasi aiemmin iltapäivällä.

Osa aktivisteista on kiivennyt hiilijunan vaunujen päälle. Mielenosoittajat vaativat, että Suomi lopettaa välittömästi venäläisen hiilen läpikulkuliikenteen ja irtautuu aiottua nopeammin Venäjän fossiilienergiasta.

Poliisi ei paljasta mielenosoitusta valvovien poliisien tarkkaa lukumäärää, mutta Mäen mukaan heitä on "tarpeeksi". Poliisi ei tässä vaiheessa lähde arvuuttelemaan pääseekö juna perille.

Koverharin satamasta ei kommentoitu tapahtumia STT:lle.