Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian pääministeri Johnsonille ja valtiovarainministeri Sunakille sakot koronarajoituksia rikkoneista juhlista

Britanniassa pääministeri Boris Johnson ja valtiovarainministeri Rishi Sunak saavat sakot pääministerin virka-asunnolla koronarajoitusten aikaan järjestetyistä juhlista. Pääministerin kanslian tiedottajan mukaan Lontoon poliisi oli ilmoittanut tulossa olevista sakoista tänään.

Opposition työväenpuoluetta johtava Keir Starmer vaati välittömästi Johnsonia ja Sunakia eroamaan, koska nämä ovat rikkoneet lakia ja valehdelleet kansalaisille. Partygatena tunnettu skandaali on horjuttanut Johnsonin asemaa, mutta Ukrainan sodan alettua se on jäänyt Britanniassa taka-alalle.

Poliisi kertoi aiemmin, että se on määrännyt juhlien takia yli 50 sakot. Poliisi ei ole kuitenkaan muun muassa tarkentanut, kuinka moni on saanut sakot asiassa.

Muun muassa Johnsonin ja Sunakin poliisilta saama rangaistus vertautuu rikesakkoon.

Downing Streetin virka-asunnolla järjestettiin viime ja toissa vuonna useita tilaisuuksia, muun muassa henkilökunnan jäsenten läksiäisiä, joissa oli koolla paljon enemmän väkeä kuin tiukat koronarajoitukset sallivat.