Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karannut karhu kävi Kuusamon suurpetokeskuksen johtajan Sulo Karjalaisen kimppuun

Tunnettu karhumies, Kuusamon suurpetokeskuksen toimitusjohtaja Sulo Karjalainen, joutui sairaalaan paikattavaksi karhun käytyä hänen kimppuunsa tiistaina iltapäivällä.

– Pikkasen nahkaan naarmuja tuli, ei mitään ihmeellistä. Pikkuisia reikiä vielä paikkaillaan, hän kuvaili tilaansa STT:lle tiistai-iltana sairaalasta puhelimitse.

Karjalaisen päälle käynyt karhu oli jollain konstilla päässyt karkaamaan aitauksestaan. Karhuhyökkäyksen jälkeen Karjalainen oli työtoverinsa avustuksella päässyt rakennukseen suojaan.

Elämäntyönsä karhujen ja muiden suurpetojen parissa tehnyt Karjalainen suhtautui tilanteeseen melko rauhallisesti ja sanoi tulevansa kuntoon "entistä ehompana".

Toinen nallekarkulai nen houkuteltiin hunajalla takaisin kotiin

Miestä raadellut Tara-niminen uros oli eläintarhassa ilkikurisen ja oikuttelevan tyypin maineessa.

– Se teki tuhmuuksia koko ajan, Karjalainen luonnehti keskuksen nuorinta karhua, joka päätyi poliisin lopettamaksi.

Oulun poliisin saapuessa suurpetokeskukseen Tara oli edelleen irti karhutarhan pihapiirissä. Lopetuspäätös tehtiin, koska poliisi totesi karhun ihmiselle vaaralliseksi.

Poliisin mukaan karhu oli päässyt häkistään ulos toistaiseksi tuntemattomalla tavalla. Häkkien tarkastuksissa huomattiin, että myös karhunaaras Reetta oli karannut. Poliisi löysi Reetan läheisen järven jäältä lennokin avulla. Operaation päätteeksi eläintarhan työntekijä sai palautettua karhun takaisin tarhaan hunajalla houkuttelemalla.

Suurpetokeskus perustettiin emonsa menettäneille karhunpennuille

Kuusamossa sijaitseva suurpetokeskus on nimensä mukaisesti keskittynyt Suomessa eläviin suurpetoihin.

Se perustettiin 1990-luvun alkupuolella karhunpennuille, jotka olivat menettäneet emonsa ja olisivat muuten menehtyneet luonnossa. Karhujen lisäksi tarhassa asustelee kettuja, ilveksiä sekä koirasusia.