Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Supon mukaan alaikäisten riski päätyä terroristiseen toimintaan on kasvanut Suomessa

Suojelupoliisin (Supo) mukaan riski alaikäisten päätymisestä mukaan terroristiseen toimintaan Suomessa on kasvanut, kertoo Helsingin Sanomat.

Supon viestintäasiantuntija Karoliina Romanoff kertoi HS:lle sähköpostilla, että myös Suomessa alaikäisiä on terroristisen toiminnan ja propagandan vaikutuspiirissä.

Romanoffilta kysyttiin erikseen onko kyse äärioikeistosta tai radikaali-islamistisesta toiminnasta, ja hän vastasi ilmiön koskettavan "molempia ideologioita".

Supo kertoi toissa viikolla julkaisemassa vuosikirjassaan alaikäisten osallistumisesta terroristiseen toimintaan Euroopassa. Samalla Supo mainitsi, että Suomessa terrorismitilanne heijastelee usein kansainvälisiä kehitystrendejä.

Romanoff kertoi sähköpostivastauksessaan HS:lle, ettei Supo avaa terrorismin torjunnan kohdelistallaan olevien henkilöiden tietoja esimerkiksi iän tai sukupuolen mukaan. Hän ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että kohdelistalla olisi myös alaikäisiä.

Romanoff lisäsi, että alaikäisten osalta ennaltaehkäisevä toiminta on erityisen tärkeää.