Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannia päätyi keskelle vaikeaa vankiongelmaa – "Hallitus ei voi auttaa, jos Ukrainassa joudutaan vaikeuksiin"

Britannian hallitus on joutunut hankalaan tilanteeseen Ukrainassa käytävän sodan takia. Kahden brittimiehen kerrotaan jääneen venäläisjoukkojen vangeiksi, ja nyt Britanniassa mietitään, miten asiassa pitäisi toimia.

Brittiläinen Sky News kertoi, että vangitut miehet Shaun Pinner ja Aiden Aslin esiintyivät Venäjän valtion televisiossa ja vetosivat pääministeri Boris Johnsoniin, jotta heidät vaihdettaisiin Ukrainan vangitsemaan, Vladimir Putinin läheisenä liittolaisena pidettyyn ukrainalaisoligarkki Viktor Medvedtshukiin.

Entisen diplomaatin Peter Rickettsin mukaan tilanteesta on syntynyt Britannian hallitukselle "todella vaikea ongelma".

Sky News kertoo lordi Rickettsin huomauttaneen, että Britannian kansalaisia kehotettiin voimakkaasti olemaan menemättä Ukrainaan ja heille kerrottiin, ettei hallitus voi auttaa, jos he joutuisivat vaikeuksiin.

Pinnerin perhe on kuitenkin kertonut, ettei Shaun Pinner ollut vapaaehtoinen tai palkkasoturi, vaan hän oli palvellut virallisesti Ukrainan armeijassa muutettuaan Ukrainaan vuonna 2018. Hänellä on myös ukrainalainen vaimo.

Lordi Rickettsin mukaan vaikuttaa siltä, että vangitut miehet puhuivat pakotettuna ja Venäjä on käyttänyt sopivaa tilaisuutta saada Britannian hallitusta painostamaan Ukrainaa vapauttamaan Medvedtshukin.