Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aurinkoinen päivä toi mukanaan kuluvan vuoden korkeimman lämpötilan – Seinäjoella ja Haapavedellä ylittyi 18 asteen raja

Aurinkoinen päivä on tuonut mukanaan kuluvan vuoden tähän mennessä korkeimman lämpötilan. Ilmatieteen laitoksen alkuillan tietojen mukaan päivän korkein lukema oli Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella iltapäivällä mitattu 18,2 lämpöastetta.

Seinäjoen lämpöhuippu kaahasi ohitse aiemmin päivällä kerrotun ennätyslukeman, Haapavedellä mitatun 18,1 asteen.

Ennen keskiviikon ennätyslukemia tämän vuoden lämpöhuippu oli eilen Satakunnassa Kokemäellä mitattu 17 astetta. Eiliset huippulukemat olivat tänään sen sijaan todellisuutta jo laajemmallakin alueella.

– Pohjanmaan suunnalla, siellä on aika monella asemalla 17 astetta ja vähän päällekin mitattu, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Henri Nyman STT:lle.

Maassa on mitattu lisäksi hyvin laajalti 16 asteen lämpötiloja varsinkin maan länsiosassa. Kainuun eteläosassa sijaitsevassa Sotkamossakin on Nymanin mukaan mitattu 16,5 astetta.

– Lämmintähän on ollut, että Lapissakin on viittätoista astetta, Nyman lisää.

Ennätyslukemiin voi olla tulossa hienoisia parannuksia

Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpimät päivät alkavat pikkuhiljaa jäädä taakse, joskin osassa Suomea voi olla lämmintä vielä huomenna ja ylihuomennakin. Hentoisia parannuksia ennätyslukemiin voi siis olla vielä tiedossa ennen viikonloppua.

– Ei nyt varmaan mitään kovin merkittäviä parannuksia ainakaan tule, että se menee sellaiseen kymmenyspeliin enemmänkin, Nyman kuitenkin tarkentaa ja arvioi lämpötilojen jäävän tällä erää alle 20 asteen.

Huomenna lämpimät säät painottuvat erityisesti maan länsiosiin, joskin vähän tätä päivää etelämmäksi. Perjantaina lämmintä riittänee ainakin maan lounaisosiin.

Nymanin mukaan nykyiset lämpötilat ovat tavanomaista korkeampia, mutta eivät silti erityisen harvinaisia tähän aikaan vuodessa.