Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi keskeytti Elokapinan ja Greenpeacen mielenosoituksen Hangossa

Poliisi keskeytti tänään Hangossa mielenosoituksen, jossa oli pysäytetty satamaan pyrkinyt venäläinen hiilijuna, Länsi-Uudenmaan poliisi kirjoitti viestipalvelu Twitterissä.

Poliisi sanoi antaneensa tänä aamuna kello kahdeksan aikaan poistumiskäskyn noin kahdellekymmenelle mielenosoittajalle Hangon Lappohjassa. Poliisin mukaan viisi mielenosoittajaa ei totellut käskyä ja heidät otettiin kiinni. Poliisi epäilee heitä niskoittelusta.

Poliisin mukaan kiinni otetut mielenosoittajat olivat pyrkineet poistumiskäskyn jälkeen takaisin raiteille. Heidät otettiin tämän jälkeen kiinni "poliisilain perusteella rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi", poliisi sanoi.

Loput mielenosoittajat poistuivat poliisin mukaan paikalta joko omilla autoillaan tai paikalle järjestetyllä linja-autokyydillä.

"Taloudelliset vaikutukset junaoperaattorille alkoivat kasvaa"

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteen mukaan mielenosoitus keskeytettiin kokoontumislain nojalla. Keskeyttämisen syynä oli tilanteen pitkittyminen ja sen vaikutukset "eri osapuolten toimintaan".

Poliisin mukaan tilanteen taloudelliset vaikutukset junaoperaattorille alkoivat kasvaa ja raide tuli saada vapautettua. Pysähdyksissä ollut juna ei kuitenkaan poliisin mukaan aiheuttanut välitöntä haittaa muulle tie- tai raideliikenteelle.

Poliisi sanoi aloittaneensa neuvottelut mielenosoittajien kanssa tuoreeltaan mielenosoituksen alettua viime tiistaina. Poliisin mukaan sen tavoitteena oli alun perin saada mielenosoitus siirtymään toiseen paikkaan, jotta hiilijuna olisi päässyt etenemään.

Mielenosoituksessa Elokapinan ja Greenpeacen aktivistit olivat estäneet viime viikon tiistaista asti venäläisen hiilijunan pääsyn Hangon Koverharin satamaan.

Mielenosoittajat vaativat, että Suomen kautta kulkevat venäläiset hiilikuljetukset pitäisi lopettaa. Elokapinan tänään julkaisemassa tiedotteessa väitetään, että Suomi osallistuu Venäjän sodan rahoittamiseen ja hiilikuljetuksista vastaavat yritykset ovat tästä vastuussa.