Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensin paloi armeijan tutkimuslaitos ja sen jälkeen kemiantehdas – Venäjällä kaksi valtavaa selittämätöntä tulipaloa samana päivänä

Venäjällä on syttynyt tänään suuri tulipalo kahdessa erillisessä rakennuksessa. Ainakin toinen paloista on vahvistetusti vaatinut myös kuolonuhreja.

Iltapäiväivällä syttyi räjähdysmäinen tulipalo Venäjän puolustusministeriön tutkimusinstituutin tutkimuslaitoksen tiloissa Tverin kaupungissa Moskovan eteläpuolella. Palo syttyi suuren rakennuksen toisessa kerroksessa raporttien mukaan "räjähdysmäisesti", ja laitoksen työntekijöiden kerrotaan joutuneen hyppimään rakennuksen ikkunoista pelastautuakseen palolta. Venäjän valtiollisen uutistoimisto TASS:n mukaan palossa kuoli seitsemän ihmistä.

Tutkimuslaitos on väitteiden mukaan ollut osallisena useiden Venäjän käyttämien pitkän matkan ilmatorjuntaohjusten ja ballististen ohjusten valmistamisessa.

Illalla syttyi tulipalo yhdellä Venäjän suurimmista kemianteollisuuden tehtaista, joka sijaitsee noin 400 kilometria Moskovan itäpuolella. Paikalta levinneissä videoissa näkyy tehtaalta nouseva valtava savupilvi. Palon mahdollisista uhreista ei ole tietoa.

Dmitrievskyn kemiantehdas on maan suurin kemiallisten liuottimien valmistaja.

Venäjän viranomaiset eivät ole toistaiseksi kommentoineet kummankaan tulipalon syttymissyytä.