Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailman vanhin elossa ollut ihminen kuoli 119-vuotiaana Japanissa

Maailman vanhimmaksi elossa olleeksi ihmiseksi kirjattu 119-vuotias japanilaisnainen on kuollut.

Kane Tanaka syntyi vuonna 1903 Fukokassa Lounais-Japanissa. Samana vuonna Wrightin veljekset tekivät ensimmäisen lentonsa ja Marie Curiesta tuli ensimmäinen Nobel-palkinnon saanut nainen.

Tanaka oli kuolemaansa saakka melko hyväkuntoinen ja asui hoitokodissa. Hän piti lautapelien pelaamisesta, matemaattisten pulmien ratkomisesta, kalligrafian harjoittelemisesta sekä soodan ja suklaan nauttimisesta.

Avioitui sata vuotta sitten

Nuorempana Tanaka pyöritti useita yrityksiä, joiden joukossa oli nuudelibaari sekä riisikakkukauppa. Hän meni naimisiin sata vuotta sitten, sai neljä lasta ja adoptoi viidennen.

Hänen oli määrä osallistua Tokion olympialaisten soihdunkantoseremoniaan, mutta pandemia esti suunnitelmat.

Kun Guinness World Records kirjasi hänet maailman vanhimmaksi elossa olevaksi ihmiseksi vuonna 2019, Tanakalta kysyttiin, mikä oli hänen elämänsä onnellisinta aikaa.

– Nyt, hän vastasi.

Maailmanpankin mukaan melkein kolmannes Japanin väestöstä on yli 65-vuotiaita.

Maailman vanhimmaksi eläneen ihmisen ennätys Guinnessin mukaan on ranskalaisella Jeanne Louise Calmentilla, joka kuoli 122-vuotiaana vuonna 1997.