Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Samsungin alkuvuoden tulos nousi lähes 59 prosentilla vuoden takaisesta

Eteläkorealainen elektroniikkayhtiö Samsung Electronics kertoo tammi–maaliskuun tuloksensa nousseen vuoden takaisesta lähes 59 prosentilla. Yhtiön tulos oli 11,32 biljoonaa wonia eli noin 8,5 miljardia euroa.

Kasvua ovat siivittäneet tasainen muistipiirien kysyntä ja älypuhelinten myynti.

Maailman suurin muistipiirien valmistaja kasvatti operatiivista liiketulostaan alkuvuonna 51 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Yhtiön operatiivinen liiketulos asettui 14,12 biljoonaan woniin eli noin 10,6 miljardiin euroon.

Samsung Electronics on jättimäisen Samsung-ryhmän tytäryhtiöiden lippulaiva. Samsung on puolestaan Etelä-Korean talouskenttää hallitsevista perheomisteisista liikeimperiumeista suurin. Konglomeraatti on elintärkeä maan taloudelle, ja sen kokonaisliikevaihto vastaa noin viidesosaa maan bruttokansantuotteesta.

Samsungin arvioidaan hyötyneen komponenttivajeesta

Teknologiasektori on kärsinyt kovasti sirunvalmistukseen tarvittavien komponenttien puutteesta. Komponenttivajeen on arvioitu johtuvan elektronisten tuotteiden kansainvälisen kysynnän kasvusta ja pandemian aiheuttamista toimitusongelmista.

Analyytikoiden mukaan maailman suurin siruvalmistaja on kuitenkin pitkälti hyötynyt komponenttipulasta.

Viimevuotinen hinnannousu ja kova kysyntä muun muassa henkilökohtaisissa elektronisissa laitteissa ja datakeskuksissa käytettävistä siruista avitti Samsungin yltämään ennätyskorkeisiin myyntilukuihin.

Luottoluokittaja Moody'sin edustajan mukaan yhtiö on hyötynyt myös kilpailevan siruvalmistajan tehtaalla sattuneesta häiriöstä. Ongelmat yhdysvaltalaisen Western Digitalin ja japanilaisen Kioxian tehtaalla ovat olleet Samsungille suotuisia, sillä markkinoilla on ollut vähemmän tarjontaa.