Ruotsin ulkoministeri Ann Linde vierailee tänään Suomessa

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde vierailee tänään Suomessa ja tapaa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.). Ulkoministeriön mukaan he keskustelevat tapaamisessaan muun muassa ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä sekä Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Ministeri Haavisto sanoi tiedotteessa, että Ruotsi on Suomelle tärkein kahdenvälinen kumppani.

– On erittäin tärkeää, että keskustelemme tiiviisti Ruotsin kanssa ja vaihdamme tietoa myös molempien maiden käynnissä olevista prosesseista liittyen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen.

Suomen ja Ruotsin päättäjät ovat tavanneet viime viikkoina useasti, sillä molemmat maat harkitsevat liittymistä puolustusliitto Natoon. Ministeri Haavisto arvioi aiemmin tällä viikolla, että Suomen ja Ruotsin Nato-päätökset voivat ajoittua samaan ajankohtaan, mutta mitään sopimusta päätösten samanaikaisuudesta ei ole.

Myös Ruotsissa on käyty viime päivinä tiukkaa Nato-keskustelua. Uutistoimiston TT:n mukaan Linde torppasi torstaina vasemmistopuolueen ehdotuksen Nato-kansanäänestyksestä. Hän sanoi, että se voisi jakaa kansaa ja mahdollistaa disinformaation levittämisen.

Aftonbladet-lehti kertoi viime viikolla, että Ruotsin selvitys maan turvallisuuspoliittisesta linjasta pyritään saamaan valmiiksi jo 13. toukokuuta mennessä. Aiempi määräaika oli toukokuun lopussa.

Presidentti Sauli Niinistö on tekemässä puolisonsa Jenni Haukion kanssa valtiovierailun Ruotsiin 17.-18. toukokuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut