Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parikymmentä ihmistä loukussa rakennuksen romahdettua Kiinassa

Kiinassa parikymmentä ihmistä on jäänyt loukkuun rakennuksen sorruttua Changshan kaupungissa maan keskiosassa, kertoivat viranomaiset lauantaina. Lisäksi noin 40 ihmisen olinpaikkaa ei tiedetä. Viranomaiset eivät tiedä, ovatko nämäkin raunioissa.

Kahdeksankerroksisessa rakennuksessa oli asuinhuoneistoja, hotelli ja elokuvateatteri. Onnettomuus tapahtui perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa. Sen jäljiltä jäi jäljelle ammottava aukko kahden rakennuksen väliin.

Romahduksen syystä ei ole annettu arvioita, mutta huhuja kiersi mahdollisesta rakennuksen ylikuormituksesta.

– Vuokralaiset ovat tehneet eriasteisia rakenteellisia muutoksia huoneistoihin, tiedotti valtiollinen televisioyhtiön CCTV, mutta lisäsi, että romahduksen syy on tutkinnan alla.

Presidentti Xi Jinping vaati uhrien etsimistä "hinnalla millä hyvänsä". Lisäksi hän on määrännyt perusteellisen tutkinnan rakennuksen romahtamisen syystä.

Rakennusten sortumiset eivät ole Kiinassa harvinaisia, koska turvallisuuteen ja rakentamiseen liittyvät standardit ovat heikot. Lisäksi rakennusvalvontaa tekevien viranomaisten parissa esiintyy korruptiota.