Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokapina järjestää tänään iltapäivällä mielenosoituksen Helsingin keskustassa, poliisi varoittaa merkittävästä liikennehaitasta

Helsingin poliisi tiedottaa merkittävästä ja pitkäaikaisesta liikennehaitasta perjantai-iltana Helsingin keskustassa. Elokapina osoittaa mieltä Simonkadun ja Mannerheimintien risteyksessä kello 16–21.

Poliisi on esittänyt toiveen, että mielenilmaisu järjestetään Kansalaistorilla. Poliisin mukaan nyt sille ilmoitettu paikka ei ole sopiva sen aiheuttaman liikennehaitan ja vaaran takia. Ylikomisario Jarmo Heinonen kertoo poliisin puuttuvan tarvittaessa tilanteeseen.

− Poliisi neuvottelee mielenosoituksen järjestäjän kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen, Heinonen sanoo Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Elokapina on ilmoittanut poliisille osoittavansa mieltä useampana ajankohtana toukokuussa.

Lisäksi Helsingin keskustassa järjestetään tänään kunta-alan työtaisteluun liittyvä mielenosoitus. Ammattiliittojen Jukon, JHL:n ja Jytyn Palkkapäivä-mielenosoitus alkaa Töölössä kello 11 ja päättyy Narinkkatorilla yhdeltä iltapäivällä.