Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Hoitajakoulutusten suosio laskenut selkeästi vuodesta 2015

Hoitajakoulutusten suosio laskenut selkeästi vuodesta 2015, kertoo Uutissuomalainen. Esimerkiksi sairaanhoitajaksi hakeneiden määrä on vähentynyt seitsemässä vuodessa lähes puolella, selviää Opetushallituksen Uutissuomalaiselle toimittamista tilastoista.

Johtaja Kirsi Sillanpää muun muassa sairaanhoitajia edustavasta ammattiliitto Tehystä arvioi Uutissuomalaiselle, että koulutuksen vetovoimaa vähentävät erityisesti paheneva hoitajapula, heikentyneet työolot ja riittämätön palkkaus.

Kuuteen eri hoitajakoulutukseen tänä keväänä hakeneiden yhteismäärä oli yli kolmasosan pienempi kuin keväällä 2015. Tänä keväänä hakijoita oli alle 29 000, kun 2015 hakijoita oli yli 44 000.

Uutissuomalaisen mukaan hakijoiden yhteismäärä on laskenut lähes joka kevät edellisestä keväästä. Joissakin koulutuksissa hakijamäärät ovat välillä kasvaneet selvästikin, mutta tänä keväänä laskua kirjattiin kaikissa koulutuksissa.

Työ- ja elinkeinoministeriön ammattibarometrin mukaan keskeisistä ammateista suurin pula on lähihoitajista sekä sairaanhoitajista ja terveydenhoitajista.