Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uhriluku kasvaa: Yli 20 ihmisen kerrotaan kuolleen Havannan hotelliräjähdyksessä

Kuuban pääkaupungissa Havannassa tapahtuneessa räjähdyksessä on kuollut ainakin 26 ihmistä.

Kansainvälisten vieraiden ja julkkisten suosimassa luksushotelli Saratogassa tapahtuneessa räjähdyksessä myös loukkaantui kymmeniä ihmisiä, ja eloonjääneitä on etsitty muun muassa koirien avulla.

Viranomaisten mukaan kuolleiden joukossa on neljä alaikäistä. Sairaalassa kerrotaan olevan edelleen 45 ihmistä, joista kuuden tilaa kuvaillaan vakavaksi.

Maan presidentin Miguel Diaz-Canelin mukaan räjähdykseen ei liity pommia tai hyökkäystä vaan kyseessä olisi ollut kaasuvuoto.

Räjähdys tuhosi täysin Saratogan neljä alinta kerrosta, jotka olivat olleet remontissa. Hotellin oli määrä avautua ensi viikolla.

Saratogassa ovat takavuosina majoittuneet muun muassa Madonna, Beyonce, Mick Jagger ja Rihanna.

Turismista vastaavan ministerin Juan Carlos Garcia Grandan mukaan kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa ei tiedetä olevan ulkomaalaisia.

Räjähdys oli niin voimakas, että se vaurioitti pahoin lähellä sijaitsevaa baptistikirkkoa. Hotellin lähistöllä on myös koulu, mutta sen oppilaat eivät saaneet vammoja.

Rakennus, jossa Saratoga sijaitsee, on valmistunut jo vuonna 1880 kauppakiinteistöksi. Se muutettiin hotelliksi vuonna 1933. Hotellin verkkosivujen mukaan Saratogassa oli 96 huonetta, kaksi baaria, kaksi ravintolaa, kylpyläosasto ja kuntosali.