Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkojen edustajat rukoilivat loppua verenvuodatukselle Ukrainassa

Venäjä juhli voitonpäivänään hyökkäyssotansa sotasaaliina suurta petosta, valehtelemisen kulttuuria, ajautumista roistovaltioksi ja sotilaskunniansa rappiota. Näin sanoi Kuopion piispa Jari Jolkkonen kolmen kirkkokunnan rauhanrukouksessa Helsingissä maanantaina.

Jolkkonen tuomitsi Venäjän hyökkäyssodan järkyttävät raakuudet ja ilmaisi syvän pettymyksensä Venäjän ortodoksikirkon toimiin sodan keskellä.

– Paatuneinkaan ihminen ei voi pestä puhtaaksi näitä syntejä ja rikoksia, ei edes patriarkka Kirill, jonka toimet ovat olleet raskas pettymys sekä hänen omille uskovilleen että meille ekumeenisille kumppaneille, hän sanoi.

Jolkkosen mukaan verenvuodatus on lopetettava heti.

– Siksi vetoamme tänään: Jumalan nimissä lopettakaa ukrainalaisten ja omien sotilaidenne veren vuodattaminen välittömästi!

Kolmen kirkkokunnan yhteisen rukoushetken toimittivat Suomessa toimivan katolisen kirkon emerituspiispa Teemu Sippo, Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat Jari Jolkkonen, Kaisamari Hintikka, Bo-Göran Åstrand ja Teemu Laajasalo. Rukoushetkeen osallistui myös Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri, metodistikirkkoa edustava Mayvor Wärn-Rancken.