Valmetin toimistotalo rakennetaan Lauri Korpisen kadulle – Tikkurilan hyvinvointikeskuksen tieltä Jokiniemestä poistuu este

Toimitalon rakentaminen alkanee tämän vuoden lopulla.

Nyt se on vahvistettu, Sponda kertoo tiedotteessaan, että se rakennuttaa Valmetin käyttöön toimistotalon Jokiniemeen, Lauri Korpisen katu 9:ään. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa tämän vuoden lopussa ja rakennus voisi valmistua vuoden 2024 lopulla.

Toimistotaloon tulee tilaa noin 16 000 kerrosneliömetriä ja sen päävuokralainen on Valmet. Valmet siirtää Järvenpään ja Hakkilan henkilöstönsä Jokiniemeen ja siellä tulee työskentelemään yli 700 henkilöä.

Spondan ja Valmetin sopimus enteilee hyvää Tikkurilan hyvinvointikeskukselle. Valmetilla oli tonttivaraus myös toisaalla radanvarressa, jonne hyvinvointikeskusta on suunniteltu, mutta nyt kaupungin omistama tontti vapautui muuhun käyttöön.

Päätöstä hyvinvointikeskuksen paikasta odotetaan.

Sponda kertoo tiedotteessaan, että toimitalon suunnittelussa tähdennetään tilojen muuntojoustavuutta, avotyöpisteiden valoisuutta ja rakennuksen energiatehokkuutta. Eri vyöhykkeisiin jaetuissa tiloissa on luontaisiin kohtaamisiin mahdollistavia kohtaamispaikkoja.

Kiinteistö tuottaa itse uusiutuvaa energiaa omaan käyttöönsä, ja se käyttää maalämpöä. Lisäksi talon katolle asennetaan uusiutuvaa energiaa tuottavat aurinkopaneelit.

Tiedotteessa todetaan, että monipuolisten liikenneyhteyksien ohella Jokiniemen tuleva kampusalue lisää toteutuessaan alueen vetovoimaa. Vantaa on kaavaillut alueella kampusta, jossa voisi toimia Helsingin yliopisto ja seudun muita korkeakouluja.

Valmetille rakennettavassa toimitalossa on vielä 3 600 neliömetriä vapaata toimistotilaa, joka voidaan vuokrata joko yhdelle tai useammalle yritykselle 800 neliömetrin kerrostiloina. Lisäksi rakennuksessa on noin 2 400 neliömetriä vuokrattavaa liiketilaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut