Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen kysely: Yli kolme neljäsosaa haluaa Suomen liittyvän Natoon

Peräti 76 prosenttia suomalaisista haluaa Suomen liittyvän Natoon, ilmenee Ylen kyselystä. Maaliskuun kyselyssä lukema oli 62 prosenttia.

Vain 12 prosenttia vastustaa enää Nato-jäsenyyttä. Maaliskuussa lukema oli 16 prosenttia. Kannastaan epävarmojen osuus on supistunut 11 prosenttiin 21 prosentista.

Kyselyn mukaan muutos on ollut nopeaa erityisesti vasemmiston kannattajien piirissä. SDP:n kannattajien joukossa Naton kannatus on noussut peräti kolmekymmentä prosenttiyksikköä 81 prosenttiin.

Myös vasemmistoliitossa on tapahtunut merkittävä muutos, kun selkeä enemmistö vasemmistoliiton kannattajista on nyt Nato-jäsenyyden kannalla.

Ruotsin mahdollinen Nato-jäsenhakemus nostaisi kyllä-vastaajien osuuden 83 prosenttiin. Suomen valtiojohdon asettuminen Nato-jäsenyyden kannalle vaikuttaisi lähes yhtä voimakkaasti, sillä 82 prosenttia vastanneista tukisi tasavallan presidentin ja hallituksen linjausta.

Naisten ja miesten mielipide-erot kaventuneet

Naisten ja miesten väliset Nato-mielipiteiden erot ovat kaventuneet. Toukokuun kyselyssä miehistä 81 ja naisista 72 prosenttia kannatti Suomen Nato-jäsenhakemusta.

Maaliskuun kyselyssä kannastaan epävarmoja naisvastaajia oli lähes kolmannes, mutta nyt naisten mielipiteet ovat varmistuneet ja kääntyneet Naton suuntaan.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi 1 270 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.