Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU:n von der Leyen kiitteli onnistunutta keskustelua Unkarin Orbanin kanssa venäläisestä öljystä

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen tapasi maanantaina Unkarissa maan pääministerin Viktor Orbanin ja keskusteli tämän kanssa venäläisestä öljystä.

– Keskustelu selvensi sanktioihin ja energiaturvallisuuteen liittyviä asioita, von der Leyen tviittasi tapaamisen jälkeen.

Von den Leyen kuitenkin lisäsi, että lisää työtä tarvitaan vielä. Hän kertoi järjestävänsä pian videokonferenssin alueellisten toimijoiden kanssa vahvistaakseen yhteistyötä öljyinfrastruktuurin saralla.

Unkarin Orban on viivyttänyt EU:n suunnitelmia venäläisen öljyn tuontikiellosta. Meriyhteyttä vailla oleva Unkari on riippuvainen putkea pitkin tulevasta venäläisestä öljystä, ja Orban on varoittanut, ettei hän voi hyväksyä Euroopan komission ehdottamaa kuudetta Venäjän vastaista pakotepakettia.

Muutama päivä sitten Orban syytti von der Leyeniä siitä, että tämä joko tahallaan tai tahattomasti "hyökkäsi EU:n yhtenäisyyttä vastaan", kun komissio esitti venäläisen öljyn täyskieltoa.

EU-komission laatima suunnitelma pysäyttäisi Venäjän raakaöljyn tuonnin EU:hun kuuden kuukauden kuluessa ja öljyjalosteiden tuonnin tämän vuoden loppuun mennessä. Unkarille, Slovakialle ja Tshekille on ehdotettu pidempää siirtymäaikaa venäläisöljyn tuonnille.