Pentagonin mukaan ukrainalaisia on kuljetettu Venäjälle vastoin heidän tahtoaan

Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan Ukrainassa on näkynyt viitteitä siitä, että ukrainalaisia olisi pakkokuljetettu Venäjälle. Asiasta kertoi Pentagonin tiedottaja John Kirby.

Kirby ei kertonut toimittajille, kuinka monista mahdollisista ukrainalaisleireistä puhutaan. Kirbyn mukaan on kuitenkin näyttöä siitä, että ukrainalaisia olisi kuljetettu vastoin heidän tahtoaan Venäjälle.

– Moskovalla on ollut 75 päivää aikaa kohdella ukrainalaisia julmasti. Joka kerta, kun luulet, etteivät he voi enää vajota vielä alemmas, he todistavat, että olet väärässä, Kirby sanoi.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi jo huhtikuun alussa, että tuhansia ukrainalaisia olisi viety Venäjälle. Ukrainan oikeusasiamies Ljudmyla Denisovan mukaan Venäjälle vietyjen ukrainalaisten luku olisi kasvanut sodan alettua jo yli 1,19 miljoonaan. Luvussa on mukana ainakin 200 000 lasta.

Biden helpottaa Yhdysvaltain asevientiä Ukrainaan

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on helpottanut maansa asevientiä Ukrainaan ottamalla käyttöön toisen maailmansodan aikaisen lain aseavusta. Valkoisen talon mukaan laki mahdollistaa aseiden lainaamisen Ukrainaan ripeällä aikataululla.

Allekirjoittaessaan lakia Biden sanoi Yhdysvaltojen tukevan ukrainalaisten taistelua, kun nämä puolustavat maataan ja demokratiaansa "Putinin julmaa sotaa" vastaan. Biden myönsi, että Yhdysvallat on jo käyttänyt Ukrainan tukemiseen miljardeja dollareita, mutta lisäsi, että Venäjän aggressioon taipuminen olisi vielä kalliimpaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut