Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokapina osoitti mieltään aamupäivällä Fortumin pääkonttorilla – "Välittääkö johtoporras siitä, että he keräävät voittoja sotien ja kansanmurhien rahoittamisella"

Elokapinan aktivistit järjestivät mielenosoituksen energiayhtiö Fortumin pääkonttorilla Keilaniemessä Espoossa tiistaina. Paikalla oli poliisin mukaan noin 70 mielenosoittajaa.

Mielenosoitus kesti noin kello 11 saakka, jonka jälkeen mielenosoittajat poistuivat paikalta rauhallisesti, kertoi paikalla ollut STT:n valokuvaaja.

Mielenosoittajat vaativat Fortumia ja muita valtion omistamia energiayhtiöitä irtautumaan Venäjältä tulevista fossiilisista polttoaineista välittömästi. Yritykset on Elokapinan tiedotteen mukaan painostettava luopumaan Venäjän fossiilisesta energiasta, koska niihin käytetty raha rahoittaa Venäjän sotatoimia Ukrainassa.

– Mielenosoituksemme puuttuu fossiiliteollisuuden suurrikollisten toimintaan, joilta kysymme: Välittääkö Fortumin johtoporras siitä, että he keräävät voittoja sotien ja kansanmurhien rahoittamiselle, sanoi Elokapinan mielenosoittaja megafoniin mielenosoituksessa Keilaniemessä.

Mielenosoittajat asettuivat tuulikaappiin

Osa mielenosoittajista esti konttorin pääsisäänkäynnin käytön asettumalla sen tuulikaappiin, kertoi poliisi. Poliisi kuitenkin ohjasi mielenosoittajat pois tuulikaapista.

– Poliisi teki koko mielenosoituksen ajan yhteistyötä Fortumin turvallisuusorganisaation kanssa, komisario Hannu Kontola sanoi poliisin tiedotteessa.

Mielenosoittajilla oli mukanaan Fortumia kritisoivia ja Ukrainaa tukevia kylttejä. Pääkonttorin oveen oli kirjoitettu tussilla Elokapinan iskulauseita. Paikalla oli lisäksi mielenosoitusta tukeva taiteellinen esitys.

Länsi-Uudenmaan poliisi ilmoitti olleensa paikalla mielenosoituksessa. Poliisille ei ilmoitettu mielenosoituksesta etukäteen, mutta tilanne oli ollut rauhallinen.