Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Kunta-alan kiistassa odotetaan tänään osapuolien vastauksia sovintoesitykseen, Boris Johnson saapuu Suomeen

Kunta-alan kiistassa odotetaan tänään osapuolien vastauksia sovintoesitykseen

Kunta-alan työehtokiistassa on tänään ratkaisun hetket. Työntekijöiden ja työnantajan edustajilta odotetaan vastauksia sovittelulautakunnan eiliseen sovintoesitykseen puoleen päivään mennessä.

Solmuun mennyttä kiistaa ratkaisemaan nimitetty sovittelulautakunta ehdotti, että pienipalkkaisten työntekijöiden palkat nousisivat muita enemmän. Lisäksi ehdotukseen sisältyi viisivuotinen palkkaohjelma.

Hoitajaliitot Tehy ja Super ovat uhanneet aloittaa joukkoirtisanomiset, jos sovintoehdotus ei ole niiden mielestä kelvollinen.

Britannian pääministeri Boris Johnson saapuu Suomeen

Britannian pääministeri Boris Johnson saapuu tänään Helsinkiin. Vierailun aikana hän keskustelee presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan Niinistö ja Johnson keskustelevat Ukrainasta ja Euroopan turvallisuustilanteesta. Keskustelujen päätteeksi presidentti ja pääministeri Johnson pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Poliisi otti kiinni yli 40 Elokapinan mielenosoittajaa Nesteen jalostamolla Porvoossa

Poliisi on ottanut kiinni 42 ihmistä Elokapinan mielenosoituksessa, joka järjestettiin Nesteen jalostamon liepeillä Porvoon Kilpilahdessa. Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan, että kiinni otetut eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä, joka annettiin tiistaina iltayhdentoista jälkeen.

Kiinni otettuja epäillään muun muassa liikenteen häirinnästä.

Elokapina vahvistaa Twitterissä, että mielenilmaus päättyi poliisin purkamana. Poliisi arvioi, että paikalla oli vajaat sata mielenosoittajaa.

Mielenosoittajat vaativat valtion omistamia energiayhtiöitä irtautumaan Venäjältä tulevista fossiilisista polttoaineista heti.

Ukraina keskeyttää maakaasun kulun putkessa, joka kulkee sen kautta Venäjältä Eurooppaan

Ukraina kertoo keskeyttävänsä keskiviikkona maakaasun siirron kohdasta, jonka kautta kulkee kaasua Venäjältä Ukrainan halki Eurooppaan. Asiasta uutisoi muun muassa yhdysvaltalainen uutistoimisto Bloomberg.

Ukrainalainen kaasunsiirrosta vastaava GTSOU sanoo tiedotteessaan, että ylivoimaisen esteen eli käytännössä Venäjän hyökkäyksen takia se ei pysty enää siirtämään kaasua Sohranivkan rajapisteen kautta.

GTSOU on tarjonnut vaihtoehtoista, olemassa olevaa reittiä maakaasulle. Venäläinen Gazprom on sanonut, että kaasun kulkureitin muutos ei ole mahdollinen.

Venäläinen kaasu on sodan aikana kulkenut Ukrainan kautta tavanomaisesti. Bloomberg arvioi, että tänään tapahtuva sulku tulee nostamaan kaasun hintaa Euroopassa.

Ukraina jatkaa odotetusti Euroviisujen finaaliin, jonne pääsivät myös ennakkosuosikit Norja ja Kreikka

Euroviisujen ensimmäisestä semifinaalista lauantain viisufinaaliin jatkaa odotetusti voittajasuosikki Ukraina.

Tiistai-iltana kisatusta semifinaalista pääsi jatkoon kymmenen maata. Tulokset ratkesivat puolenyön jälkeen Suomen aikaa.

Ukrainan lisäksi finaalissa ovat ennakkosuosikit Norja ja Kreikka. Jokseenkin yllätysniminä jatkoon pääsivät Islanti ja Liettua.

Muut finaaliin päässeet maat ovat Sveitsi, Armenia, Portugali, Moldova ja Alankomaat.

Suomen edustaja The Rasmus esiintyy torstain toisessa semifinaalissa. Kummastakin semifinaalista pääsee kymmenen kappaletta finaaliin. Niiden lisäksi finaalissa on viisi suurinta rahoittajamaata.

Liverpool onnistui pakkovoitossa Aston Villasta, kisaa yhä Valioliigan mestaruudesta

Jalkapallon Englannin Valioliigassa sarjataulukossa toisena oleva Liverpool onnistui pitämään kiinni mestaruushaaveistaan, kun se voitti myöhään tiistaina Birminghamissa Aston Villan maalein 2–1.

Liverpool tarvitsi kipeästi voiton tuomat pisteet, muutoin Manchester Cityn etumatka olisi luisunut lähes tavoittamattomiin. Joukkueet ovat nyt tasapisteissä, mutta City on pelannut yhden ottelun Liverpoolia vähemmän.

Liverpoolilla on jäljellä enää kaksi sarjaottelua Valioliigassa.

Carolina oli taas vahva kotikaukalossaan, Teräväiselle kolme syöttöpistettä

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes hyödynsi taas kotietunsa, kun se voitti Boston Bruinsin pudotuspelisarjan viidennessä ottelussa luvuin 5–1.

Carolina siirtyi voiton myötä sarjassa 3–2-johtoon. Molemmat joukkueet ovat nyt voittaneet ottelusarjassa omat kotipelinsä. Jatkopaikka irtoaa neljällä voitolla.

Carolinan suomalaisista Teuvo Teräväinen otti kolme syöttöpistettä, Sebastian Aho puolestaan kaksi. Antti Raanta päästi vain yhden maalin ja torjui 33 kertaa.

Erik Haula oli syöttämässä Bostonin ainokaista osumaa.

NHL-sähkettä on korjattu. Carolinan Antti Raannalla oli tilaston mukaan 33 torjuntaa, ei 34.