Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjää tukevat hakkerit lamauttivat Italian viranomaisten verkkosivuja – Killnet-ryhmä yritti päästä myös Eurovision laulukilpailun verkkosivuille

Venäjää tukevat hakkerit ovat lamauttaneet laajasti Italian viranomaisten verkkosivuja. Kohteena olivat muun muassa puolustusministeriön ja senaatin sivut, kertoi Italian media keskiviikkona.

Italialaislehti Corriere della Seran mukaan hyökkäysten takana oli Killnet-nimeä käyttävä ryhmä. Ryhmä ei lehden tietojen mukaan päässyt käsiksi syvemmälle verkkoarkkitehtuuriin mutta lamautti kokonaan useita verkkosivuja. Muun muassa terveysministeriön sivut olivat tuntikausia käyttökelvottomina.

Uutistoimisto Agin mukaan hakkerit yrittivät päästä myös Eurovision laulukilpailun verkkosivuille mutta eivät onnistuneet yrityksissään.

Viime kuussa Killnet hyökkäsi Romanian viranomaisten sivuille. Romanian tiedusteluviranomaisten mukaan ryhmä on hyökännyt myös Yhdysvaltojen, Puolan, Tshekin, Viron ja sotilasliitto Naton sivuille.