Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sri Lankassa nimetään uusi pääministeri tänään

Sri Lankan presidentti Gotabaya Rajapaksa nimeää tänään uuden pääministerin, joka yrittää pelastaa Sri Lankan vakavasta talouskriisistä päiviä kestäneiden väkivaltaisuuksien jälkeen.

Arvostettu viisinkertainen entinen pääministeri Ranil Wickremesinghe on vahvin ehdokas korvaamaan Rajapaksan vanhemman veljen Mahinda Rajapaksan, joka erosi tehtävästään maanantaina.

Uutistoimisto AFP:lle puhuneen korkea-arvoisen viranomaisen mukaan Wickremesinghe saattaa vannoa virkavalan jo tänään.

73-vuotias Wickremesinghe on ollut pääministerinä viisi kertaa vuodesta 1993 ja häntä pidetään uudistusmielisenä vapaiden markkinoiden kannattajana.

Sri Lankan keskuspankin johtaja varoitti keskiviikkona, että saarivaltion talous romahtaa lopullisesti, jos maahan ei lähipäivinä saada uutta hallitusta.

Pääoppositiopuolue SJB:n mukaan se ei aio osallistua hallituksen muodostamiseen ennen kuin presidentti Gotabaya Rajapaksa eroaa.

Sri Lanka on ajautunut koko itsenäisyytensä ajan pahimpaan talouskriisiin. Maassa on ollut kuukausia puutetta ruuasta, polttoaineista ja lääkkeistä. Kriisi kärjistyi entisestään maanantaina, kun hallinnon kannattajat hyökkäsivät presidentin eroa rauhanomaisesti vaatineiden mielenosoittajien kimppuun.

Poliisin mukaan kahdeksan ihmistä on kuollut ja yli 200 loukkaantunut alkuviikon väkivaltaisuuksissa.