Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottoripyöräjengi Cannonballin lakkauttamiskäsittely päättyy Lahdessa – osapuolilta viimeiset lausunnot käräjäoikeudelle

Käräjäkäsittely moottoripyöräjengi Cannonballin lakkauttamisesta päättyy tänään loppulausuntoihin. Sen jälkeen Päijät-Hämeen käräjäoikeus jää pohtimaan ratkaisuaan.

Cannonballin ja sen alayhdistyksen Squad 32:n lakkauttamista vaativat syyttäjät. Heidän mukaansa Cannonball on rekisteröimätön yhdistys, jonka toiminnan määräävänä ja pääasiallisena tarkoituksena on rikosten tekeminen.

Syyttäjien mukaan Cannonballin toiminta on yhtäläistä muiden rikollisuudesta tunnettujen moottoripyöräjengien, kuten esimerkiksi Helvetin enkeleiden ja Bandidoksen kanssa.

– Cannonballin toiminnan tarkoituksena on rikollisin keinoin – erityisesti huumausaine- ja ryöstö/kiristysrikoksilla – hankkia taloudellista hyötyä. Rikollinen toiminta on ollut jatkuvaa ja pitkäaikaista, syyttäjien lakkauttamiskanteessa kirjoitetaan.

Johtaja: Rikokset yksittäisten jäsenten tekosia

Cannonball on useissa lainvoimaisissa rikostuomioissa katsottu järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi. Viime viikolla oikeudenkäynnissä kuultiin ryhmän nykyisenä presidenttinä ja yhtenä perustajista pidettyä miestä, jonka mukaan Cannonballilla ei ole mitään tekemistä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa.

Hänen mukaansa kyseessä on vain moottoripyöräkerho.

– Pidän kummallisena, että jos joku töpeksii jossain, niin ollaan menossa lakkauttamaan koko kerho, mies sanoi oikeudessa.

Miehen mukaan mahdollinen rikollinen toiminta on yksittäisten jäsenten tekemää, ei koko Cannonballin linja. Rikoksista ei kerhossa palkita ja tarvittaessa jäsen erotetaan, mies sanoi.

Cannonball on kolmas ryhmä, jota viranomaiset ovat viime vuosina vaatineet lakkautettavaksi yhdistyslain nojalla. Aiemmin uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) ja rikollisryhmä United Brotherhood (UB) on lakkautettu lainvoimaisilla tuomioilla.