Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat tekee varovaisia lievennyksiä Kuubaa koskeviin rajoituksiin

Yhdysvallat aikoo keventää Kuubaa koskevia rajoituksia. Matkustamista saarivaltioon helpotetaan ja rahalähetyksiä koskevia rajoituksia höllennetään. Yhdysvallat kiristi Kuubaa koskevia määräyksiä presidentti Donald Trumpin kaudella.

Nykyisten rajoitusten mukaan Kuubaan saa lähettää tuhat dollaria kunkin vuosineljänneksen aikana, mutta vain perheenjäsenille. Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan rajoitus poistetaan, jotta "Kuuban yksityisyritteliäisyys elpyisi".

Senaatin ulkoasiankomitean puheenjohtaja, demokraattisenaattori Bob Menendez ei pitänyt hallinnon päätöstä onnistuneena.

– Ne, jotka uskovat, että matkustamisen lisääminen Kuubaan poikii demokratiaa, sulkevat yksinkertaisesti silmänsä. Kuubaan on maailmalta matkustettu vuosikymmeniä, eikä mikään ole muuttunut, Menendez perusteli.

Republikaanisenaattori Marco Rubio oli vielä suorempi todeten Twitterissä, että päätös merkitsi palaamista ex-presidentti Barack Obaman epäonnistuneen Kuuban-politiikan päiviin.

Obama yritti liennyttää suhteita saarivaltioon ja jopa vieraili Havannassa vuonna 2016.

Nykyinen presidentti Joe Biden yrittää tasapainoilla omassa politiikassaan niin, että se rohkaisisi kuubalaisia demokraattisiin muutoksiin, mutta ei hyödyttäisi Kuuban kommunistihallintoa.

Kuuban ulkoministerin Bruno Rodriguezin mukaan rajoitusten lieventäminen on vasta pieni askel oikeaan suuntaan.

Kuuba on ollut Yhdysvaltain kauppasaarrossa vuodesta 1962.