Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskunta kannattaa Suomen Nato-jäseneksi hakeutumista äänin 188–8 – Haavisto: Hakemuskirje allekirjoitetaan illalla

Eduskunta on äänestyksen jälkeen päätynyt kannattamaan Suomen Nato-jäseneksi hakeutumista äänin 188–8. Poissa oli 3 edustajaa.

Eduskunta päätyi näin kannattamaan ulkoasiainvaliokunnan kannanottoa, jonka mukaan Suomen tulee hakea Naton jäsenyyttä turvallisuutensa vahvistamiseksi.

Hävinneessä kansanedustaja Markus Mustajärven (vas.) tekemässä vastaehdotuksessa esitettiin, että Suomi ei hakisi Naton jäsenyyttä vaan pysyisi myös jatkossa sotilaallisesti liittoutumattomana.

Valtioneuvosto tekee Nato-hakemuksesta vielä tänään illalla muodollisen esityksen, jonka presidentti virallisesti hyväksyy. Tämän jälkeen Suomen hakemus voidaan toimittaa Naton pääkonttoriin Brysseliin.

Haavisto: Tänä iltana allekirjoitetaan hakemuskirje Natoon

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) luonnehti eduskunnan Nato-äänestyksen tulosta poikkeuksellisen vahvaksi. Hän ei itse odottanut, että se olisi näin selvä.

Haavisto sanoi, että tänä iltana allekirjoitetaan hakemuskirje Natoon. Asia päätetään presidentin esittelyssä ja sen jälkeen ulkoministeri eli hän itse allekirjoittaa sen.

Haaviston mukaan mahdollisesti huomenna yhdessä Ruotsin kanssa Suomen Nato-suurlähettiläs käy jättämässä hakemuksen Natolle.

Korjattu kello 18.25: Eduskunta kannattaa Suomen Nato-jäseneksi hakeutumista äänin 188-8. Nyt ei vielä äänestetty itse jäsenyydestä. Tyhjää äänesti 0 ja poissa oli 3 kansanedustajaa.