Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Navalnyin oikeudenkäynti siirtyi heti kättelyssä ensi viikolle

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin muutoksenhakuoikeudenkäynti päättyi tiistaina heti alkamisensa jälkeen Venäjällä. Navalnyi oli valittanut maaliskuussa kavalluksesta ja oikeuden halventamisesta saamastaan yhdeksän vuoden tuomiosta,

Oikeus kokoontui lyhyesti asian tiimoilta aamulla, minkä jälkeen istunto keskeytettiin, koska videolinkin välityksellä esiintynyt Navalnyi pyysi lykkäystä perhetapaamisen vuoksi.

– Jos vahvistatte tuomioni nyt, minut siirretään rangaistussiirtolaan ja pois täältä, ja tapaaminen peruuntuu, Navalnyi perusteli.

Navalnyi suorittaa parhaillaan 2,5 vuoden tuomiota ehdonalaisrikkomuksista Moskovan lähellä. Jos uusi rangaistus vahvistetaan, hänet siirretään rangaistussiirtolaan, missä muun muassa perhetapaamisia on vähemmän.

Navalnyin tukijoiden mukaan hänen tuomionsa ovat poliittisia ja liittyvät avoimeen presidentti Vladimir Putinin hallinnon vastustamiseen.