Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

112-vuotiaasta venezuelalaismiehestä tuli virallisesti maailman vanhin mies – salaisuuksina mennä ajoissa unille ja juoda lasillinen väkiviinaa päivässä

112-vuotias venezuelalainen maanviljelijä on virallisesti tunnustettu maailman vanhimmaksi mieheksi. Aisasta tiedotti Guinness World Records -ennätyskirja tiistaina.

Juan Vicente Perez on tiedotteen mukaan ollut maailman vanhin mies helmikuusta lähtien. Miehen 113-vuotispäivään on aikaa vain reilu viikko, sillä hän viettää syntymäpäiväänsä 27. toukokuuta.

Guinness kuvailee Pereziä poikkeuksellisen terveeksi ja hyvämuistiseksi.

Ennätysmies auttoi jo viiden vuoden iässä vanhempiaan kahvi- ja sokeriruokoviljelmillä. Aikuisena hän työskenteli sheriffinä ratkoen maakiistoja kotiseuduillaan.

Perez oli naimisissa 60 vuotta, kunnes hänen vaimonsa kuoli vuonna 1997. Pari sai yhdessä 11 lasta, ja nyt Perezillä on 41 lastenlasta, 18 lastenlastenlasta ja 12 lastenlastenlastenlasta.

Perez kertoi pitkän ikänsä salaisuudeksi muun muassa kovan työn, lomilla lepäämisen, aikaisin nukkumaan menemisen ja jumalan rakastamisen sekä lasillisen väkiviinaa päivittäin.

Edellinen ennätysmies oli espanjalainen Saturnino de la Fuente Garcia, joka kuoli tammikuussa vain kuukautta ennen 113-vuotispäiväänsä.

Vanhin elossa oleva ihminen on ranskalainen Lucile Randon, jolla on ikää 118 vuotta.