Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun välierät alkavat tänään – mukana yksi suomalainen

Kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun välierät alkavat tänään Helsingissä. Välieriin selvisi viikonlopun alkueristä yhteensä 18 viulistia. Joukossa on myös yksi suomalainen viulisti, Kasmir Uusitupa, joka esiintyy välierissä jo tänään. Uusituvan esitys alkaa puoli kahdeltatoista aamupäivällä, ja sitä voi seurata suorana Yle Areenasta.

Välierissä kilpailijat esiintyvät sekä soolona että pianistin kanssa. Ohjelmaan kuuluu valinnaisia ja pakollisia teoksia. Kilpailijat esittävät muun muassa Magnus Lindbergin varta vasten kilpailulle säveltämän tilausteoksen.

Viulukilpailun välierät jatkuvat keskiviikkoon, jolloin finalistit julkistetaan. Finaali ja palkintojenjako pidetään viikonloppuna. Kilpailu järjestetään Sibelius-Akatemian R-talon konserttisalissa.

Jean Sibelius -viulukilpailu on yksi maailman arvostetuimpia klassisen musiikin kilpailuja. Kilpailussa esiintyy vuonna 1990 tai sen jälkeen syntyneitä viulisteja. Kilpailu järjestetään 12:tta kertaa.