Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehtitieto: Vladimir Putin yritettiin murhata Moskovassa

Ukrainan puolustusministeriön tiedusteluyksikköä johtava Kyrylo Budanov kertoo Ukrainska Pravda -lehden haastattelussa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin yritettiin murhata pian sen jälkeen kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan oli alkanut.

Budanovin mukaan attentaatin yrittäjät olivat Kaukasiasta, mutta Ukrainan tiedustelulla ei ole epäonnistuneen yrityksen tekijöistä tai heidän kohtalostaan tarkempaa tietoa.

– Yritys murhata Putin todella tapahtui, mutta se oli tiettävästi täysin epäonnistunut isku. Tekijät olivat tietojemme mukaan Kaukasian alueelta kotoisin olevia miehiä, jotka kuuluivat Moskovassa vierailleeseen valtuuskuntaan.

– Venäjä ei ole kertonut virallisesti murhayrityksestä mitään. Kaikki meidän saamamme tiedot ovat yksityshenkilöiltä saatuja, toteaa Budanov.

Kyrylo Budanovia lukuun ottamatta mistään muusta lähteestä ei ole kuultu tietoja tai huhuja Putinin murhayrityksestä. Siten väitteen vahvistaminen todeksi on vaikeaa. Ukraina on aktiivinen kaikenlaisen sotapropagandan levittäjä.

Myös attentaatin yrittäjistä mainittu termi "Kaukasian alueelta" sisältää monia vaihtoehtoja.

Ukrainska Pravda -lehden Putin-uutinen on osa Budanovin haastattelua, jonka lehti sanoo julkaisevansa kokonaisuudessaan pian.