Pakuri uhkaa loppua metsistä, eikä viljely tuo vielä satoa – näin paljon pakurista maksetaan

Suomessa on viljelty pakuria vuodesta 2014. Terveellisenä pidetty lahottajasieni on Aasiassa luksustuote.

Mari Sarvaala poraa koivunrunkoon neljä reikää puolen metrin välein ja vasaroi pakuritapin kiinni runkoon. Tapin päälle hän sivelee mehiläisvahan ja rypsiöljyn sekoitusta, jotteivät esimerkiksi mikrobit pääsisi reikään.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Keskisuomalaisen sisällöt.

Tilaa 6 kk 4,90 € / kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • KSML.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi