Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Liike Nyt on pahasti velkaantunut Harry Harkimon yhtiölle

Liike Nyt on velkaantunut pahasti puheenjohtajansa, kansanedustaja Harry Harkimon yritykselle, kertoo Helsingin Sanomat. Vuonna 2018 perustetulla ja seuraavana vuonna puolueeksi rekisteröidyllä Liike Nytillä on lainaa lähes 830 000 euroa.

Liike Nytin rahoitusrakenne on Helsingin Sanomien mukaan täysin poikkeuksellinen, sillä tavanomaisesti puolueet ottavat esimerkiksi vaaleja varten lainaa rahoituslaitoksista.

Puoluesihteeri Juhani Klemetti kertoo Helsingin Sanomille, että puolueen kaikki lainat on otettu Harkimon Hjallis Promotion -yritykseltä.

Liike Nytin tulot koostuvat Helsingin Sanomien mukaan lähes kokonaan Harkimon kansanedustajapaikan tuomasta puoluetuesta. Kuluvalle vuodelle tuki on noin 180 000 euroa. Omaa varainhankintaa puolueella on ollut hyvin niukasti, vuonna 2020 alle 10 000 euroa.

Harkimo myöntää Helsingin Sanomille, ettei puolue saisi vastaavaa rahoitusta pankeista. Harkimo myöntää myös, ettei välttämättä koskaan saa rahojaan takaisin.

Kaikki eduskuntapaikan tuomat rahat menevät Harkimon mukaan puolueen neljän työntekijän palkkoihin.

– Eihän muilla puolueilla tietenkään ole tällaisia lainoja, koska ne saavat puoluetukea niin paljon. Me (Liike Nyt) emme saa pankista lainaa, Harkimo sanoo HS:lle.