Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin poliisi epäilee 39-vuotiasta miestä useiden naisten ahdistelusta Suurmetsässä ja Jakomäessä

Helsingin poliisi epäilee 39-vuotiasta miestä useiden naisten ahdistelusta. Epäiltyjen rikosten uhreiksi joutuneista nuorin on ollut 11-vuotias ja vanhin 83-vuotias. Suurin osa naisista on poliisin mukaan iäkkäitä.

Miestä epäillään useista pakottamisista seksuaaliseen tekoon, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta sekä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikosten uhreja on poliisin tietojen mukaan yhteensä kahdeksan.

Rikosten epäillään tapahtuneen Suurmetsän ja Jakomäen alueella joulukuun 2021 ja toukokuun 2022 välisenä aikana.

Poliisi kertoo saaneensa uhreilta hyvät tuntomerkit epäillystä. Miehen jäljille johtaneet tutkimukset olivat poliisin mukaan poikkeuksellisen laajat.

– Tällaisten rikosten selvittäminen on pitkäjänteistä työtä. Jutun tutkiminen vaati työntekijöiltä joustamista ja lukuisia työtunteja. Tämäntyyppiset tapaukset aiheuttavat ymmärrettävästi alueen asukkaissa turvattomuuden tunnetta ja sen vuoksi tutkintaan on tärkeää satsata, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo poliisin tiedotteessa.

Poliisi sai ensimmäisen kerran ilmoituksen epäillyn toimista joulukuun puolivälissä 2021. Miehen epäillään tuolloin ahdistelleen ja pahoinpidelleen noin 80-vuotiasta naista, jonka hän kohtasi kotitalonsa rappukäytävässä.

Epäilty lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ajoittuu helmikuun alkuun. Tuolloin miehen epäillään ahdistelleen 11-vuotiasta tyttöä koulumatkalla.