Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viranomaisjohtaja: Poliisi teki virheen kun ei tunkeutunut heti luokkaan, jossa Texasin kouluampuja oli

Texasin yleisestä turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja Steven McCraw myönsi perjantaina, että poliisit tekivät virheen, kun eivät menneet heti sisään luokkaan, jonne Uvalden kouluampuja oli linnoittautunut.

– Jälkiviisauden turvin voimme sanoa, että se oli väärä päätös, piste. Tietämämme perusteella sisään olisi pitänyt mennä niin pian kuin mahdollista. Jos uskoisin sen auttavan, pyytäisin anteeksi, McCraw sanoi.

Poliisia on kritisoitu voimakkaasti siitä, ettei se mennyt heti sisään luokkaan, jossa epäilty ampuja oli.

Poliisi luuli kaikkien kuolleen

– En puolusta mitään, mutta jos menemme aikajanalla taaksepäin, paikalla oli valtavasti tulitusta. Näihin kahteen luokkahuoneeseen ammuttiin satoja laukauksia neljän minuutin aikana.

– Sen jälkeen ammunta oli hajanaista ja tuli ovelta. Joten vallitseva käsitys oli, ettei ketään ole enää hengissä, ja epäilty yrittää pitää poliisit kaukana tai usuttaa heidät sisälle ampumaan hänet, McCraw kertasi.

McCraw kertoi kuitenkin toimittajille toisessa yhteydessä, että koulusta soitetuissa hätäpuheluissa kerrottiin 8–9 lapsen olevan edelleen elossa. Poliiseilta kesti lähes 45 minuuttia mennä sisään luokkaan sen jälkeen, kun koulusta oli soitettu hätäpuheluja.

Yhteensä 19 lasta ja kaksi opettajaa sai surmansa, kun epäilty 18-vuotias ampuja tunkeutui peruskouluun tiistaina. Poliisi ampui lopulta epäillyn.

Uvalden ampuminen on pahin kouluampuminen Yhdysvalloissa sitten Sandy Hookin joukkomurhan vuonna 2012. Tuolloin 20-vuotias mies tappoi 20 koululaista ja kuusi henkilökuntaan kuuluvaa hyökättyään kouluun.