Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Tuhannet juhlivat Suomen kiekkovoittoa Helsingin keskustassa, kultajuhlat järjestetään MM-kotikisahistorian alkujuurilla, Zelenskyi erotti Harkovan turvallisuuspäällikön

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Tuhannet ihmiset juhlivat Suomen kiekkovoittoa Helsingin keskustassa

Helsingin keskustaan kokoontui tuhansia ihmisiä juhlistamaan Suomen jääkiekon maailmanmestaruuskultaa, arvioitiin Helsingin poliisista STT:lle ennen aamuyhtä. Aamukolmen jälkeen poliisista kerrottiin, että juhlinnat olivat pikkuhiljaa laantumassa.

Ihmisiä oli niin ikään liikkeellä Tampereella, jossa pelattiin miesten jääkiekon MM-kisojen mitalipelit. Tampereella oleva Lehtikuvan kuvaaja arvioi puolen yön jälkeen, että Tampereen keskustassa oli paikalla tuhansia ihmisiä.

Suomi voitti sunnuntaina pelatussa MM-loppuottelussa Kanadan.

Leijonien kultajuhlat järjestetään MM-kotikisahistorian alkujuurilla

Suomen jääkiekkoliitto ja Tampereen kaupunki isännöivät maanantai-iltana jääkiekon MM-kultajuhlia. Jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan juhlapaikkana toimii Hakametsän jäähallin parkkialue.

Juhlapaikassa on hienoa symboliikkaa. Hakametsä on Suomen ensimmäinen jäähalli, ja se valmistui vuonna 1965 järjestettyihin Suomen ensimmäisiin MM-kotikisoihin. Hakametsä toimi myös myöhemmin MM-kilpailujen pelipaikkana, mutta Helsinki ja Turku olivat vuoroillaan pääpelipaikat. Sunnuntaina päättyneissä MM-kilpailuissa pelipaikkoina toimivat Tampereen areena ja Helsingin jäähalli.

Suomi kukisti Tampereella pelatun loppuottelun jatkoerässä Kanadan maalein 4–3 ja saavutti neljännen miesten maailmanmestaruutensa.

Ohjelma alkaa kello 18 ja päättyy kello 20. Juhlahumu televisioidaan MTV3-kanavalla ja C Morella.

Vain pieni osa Suomeen tulleista ukrainalaisista pakolaisista on työllistynyt

Kevään aikana Suomeen tulleista ukrainalaisista pakolaisista arviolta vain pieni osa on työllistynyt.

Virallisia lukuja ei ole, sillä seurantaa ei tehdä, kerrotaan työ- ja elinkeinoministeriöstä. Valtakunnallisesti työnhakijoiksi on ilmoittautunut reilut 600 tilapäisen suojelun piirissä olevaa ukrainalaista.

Venäjän hyökkäyksen jälkeen Suomesta tilapäistä suojelua on hakenut noin 25 000 ukrainalaista, joista työikäisiä on noin puolet.

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n työllisyystoimintaa koordinoiva vapaaehtoinen Olga Silfver arvioi, että sadat ukrainalaiset ovat saaneet Suomesta töitä.

Moottoripyöräkerhon tiloissa ammuttiin mies Lahdessa - tänään kuullaan, miksi syyttäjä pitää tekoa murhana

Lahtelaiseen moottoripyöräkerhoon liittyvässä murhaoikeudenkäynnissä kuullaan loppulausunnot tänään maanantaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii neljälle tuomiota murhasta, kun 12. joulukuuta 2021 Voimakadulla sijaitsevassa kerhotilassa ammuttiin 44-vuotias mies kuoliaaksi välienselvittelyssä.

Syytettyjen mukaan uhri itse alkoi ampua rauhanomaisessa tapaamisessa. Syytetyt ovat kiistäneet murhan ja vedonneet hätävarjeluun.

Loppulausunnoissa kaikki osapuolet kokoavat yhteen näkemyksensä tapahtumista. Oikeus antaa tuomionsa kesäkuussa.

Uutissuomalainen: Kouluille pian lisää mahdollisuuksia kurinpitoon - väkivaltaisen oppilaan erottaminen helpottuu

Koulujen ja oppilaitosten mahdollisuudet kurinpitoon helpottuvat elokuun alussa, kun laista poistuu kaksoisrangaistuskielto, kertoo Uutissuomalainen.

Jatkossa koulu voi käynnistää oman kurinpitomenettelyn tai jatkaa sitä, vaikka oppilasta vastaan olisi nostettu rikossyyte.

Nykykäytännön mukaan näin ei ole voinut toimia. Esimerkiksi väkivaltaisen oppilaan erottaminen määräajaksi on ollut koulujen näkökulmasta liian hidasta, Uutissuomalainen kirjoittaa.

Opetushallitus kiittelee kaksoisrangaistuskiellon poistumista ja sanoo uudistuksen helpottavan ongelmiin puuttumista.

Viikko alkaa epävakaisessa säässä

Viikko alkaa pääosin epävakaisessa säässä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Tänään maan etelä- ja keskiosissa tulee sadekuuroja, mutta Lapissa on poutaista.

Huomenna etelästä nousee matalapaine, joka tuo mukanaan jatkuvampaa sadetta maan etelä- ja keskiosiin. Loppuviikosta etelästä on tulossa toinenkin matalapainerintama.

Viikon alussa lämpötilat liikkuvat pääosin 15 ja 20 asteen välillä, mutta sateisilla alueilla voi olla viileämpää.

EU-maiden johtajat kokoontuvat ylimääräiseen huippukokoukseen Brysselissä

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin ylimääräiseen EU-huippukokoukseen. Kokouksen aiheita ovat Ukrainan tilanne, energia- ja puolustusasiat sekä ruokaturva.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin on määrä puhua kokouksessa EU-johtajille videolinkin välityksellä.

Huippukokous alkaa tänään iltapäivällä ja kestää huomiseen. Suomesta kokoukseen osallistuu pääministeri Sanna Marin (sd.).

Brasilian rankkasateissa kuolleiden määrä kohonnut - ainakin 79 menehtynyt

Brasiliassa Etelä-Amerikassa rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa ja maanvyörymissä kuolleiden ihmisten lukumäärä on viranomaistietojen mukaan ainakin 79. Lisäksi kateissa on kymmeniä ihmisiä, joita pelastusjoukot etsivät.

Aiempien viranomaistietojen mukaan kateissa on yli 50 ihmistä ja liki neljätuhatta on menettänyt kotinsa.

Pernambucon osavaltion kuvernööri Paulo Camara sanoi tiedotustilaisuudessa sunnuntaina, että uhrien lukumäärä tulee mahdollisesti kasvamaan, kun kateissa olevia ihmisiä löydetään.

Rajut sateet ovat jatkuneet maan koillisosassa sijaitsevassa Pernambucon osavaltiossa ja sen pääkaupungissa Recifessä useiden päivien ajan. Sateissa kuolleiden lukumäärä on noussut perjantaista lähtien tasaisesti. (Lähde: AFP)

Ukrainan Zelenskyi erotti Harkovan turvallisuuspäällikön

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo, että hän on erottanut Itä-Ukrainassa sijaitsevan Harkovan turvallisuuspäällikön. Sunnuntai-iltana julkaistussa puheessaan Zelenskyi perustelee päätöstään sanomalla, että päällikkö ei ollut työskennellyt kaupungin puolustuksen eteen Venäjän hyökkäyssodan alettua.

Ukrainan presidentinkanslia kertoi sunnuntaina Zelenskyin vierailleen Harkovassa eturintamassa taistelevien joukkojen luona. Kyseessä oli Zelenskyin ensimmäinen virallinen vierailu Kiovan ulkopuolella sitten helmikuun.